luchtdichtheidstest geslaagd!

Tuesday 9 December, 2008

het is een tijdje stil geweest op de blog want we waren volop bezig met de voorbereidingen voor de blowerdoor!  in de voorbije maanden zijn de passiefhuisramen geplaatst, is de woning gepleisterd, het dak geisoleerd en luchtdicht gemaakt en vandaag…. vandaag werd de luchtdichtheid getest!  de firma isoproc heeft de blowerdoor laten draaien, en na het opsporen van nog een paar lekken hebben ze de officiele test gedaan.  resultaat: 0,54 h-1, hiermee is het eerste stenen sleutel-op-de-deur passiefhuis bijna een feit!  

in de loop van de komende maand kunnen we dan alle plannen, details, foto’s, attesten en berekeningen bundelen en indienen bij het passiefhuisplatform, zodat zij tegen eind januari het eerste sleutel-op-de-deur kijkwoning passiefhuis in metselwerk kunnen certificeren!

De correcte opbouw van isolatie en luchtdichting heeft de nodige inzet gevraagd van het personeel; deze luchtdichtheidstest heeft bewezen dat ze het kunnen en we zijn daar fier op! 

Bostoen is dan ook al volop gestart met de volgende passiefhuis-werf: 2 halfopen woningen te Eke: de vloerplaat is gegoten, kort na nieuwjaar zal worden gestart met de ruwbouw van deze 2 passiefhuizen!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: